05 marras
Tapiolan Lämpö tarvitsi ulkopuolista apua ICT-järjestelmähankintaprojektiinsa – “vakuutuimme Rubicin ammattitaidosta”
Avainsanat: hankintakonsultointi, ict, järjestelmähankinta, järjestelmäkonsultointi

Tapiolan Lämpö on espoolainen kiinteistöhoidon ja isännöinnin palveluntarjoaja. Vuonna 1956 perustetun yrityksen asiakkaita ovat pääkaupunkiseudun asunto-osakeyhtiöt ja kiinteistöyhtiöt.  

 

Talvella 2020 yritys tarvitsi ulkopuolisen asiantuntijan lausuntoa ICT-järjestelmäkokonaisuudestaan. Tapiolan Lämmön talousjohtaja Lars-Erik Stenbacka kertoo vakuuttuneensa Rubicin ammattitaidosta, jonka seurauksena he päättivät jatkaa yhteistyötä erillisen ICT-hankintaprojektin myötä. 

 

“Kilpailutimme ja haastattelimme eri toimijoita, jotta saisimme varmasti hyvän määrittelytyön ja hyvän aineiston päätöksentekoa varten”, Stenbacka kertoo. “Päätimme ottaa työhömme avuksi Rubicin, koska olimme kuulleet, että he ovat hyviä tekijöitä ja haastattelumme perusteella tulimme samaan tulokseen”. 

 

Projektin aikana Rubicin konsultti teki vaatimusmäärittelyn yhdessä Tapiolan Lämmön työntekijöiden kanssa. Lars-Erik Stenbackan mukaan konsultilla oli vahva ote projektiin ja hän otti vahvan roolin projektin eri vaiheissa. “Hänen systemaattinen läpikäyntinsä eri vaatimuksista teki sen, että saimme aikaan hyvän listan vaatimuksistamme”, Stenbacka kehuu. 

 

Kesken projektin alkanut koronaviruspandemia ei estänyt projektin läpivientiä. Säännölliset palaverit pystyttiin järjestämään suunnitellusti ja myös projektin aikaiset muutokset hoidettiin sujuvasti. “Tarjouskilpailu sujui hyvin ja konsultti hoiti kysymykset ja vastaukset kaikille osapuolille hyvällä tavalla. Myös loppuraportti oli todella hyvä ja selkeä”, Stenbacka toteaa. 

 

Lars-Erik Stenbacka on erittäin tyytyväinen Rubicin työhön ja hän suosittelee mielellään Rubicia vastaavanlaisiin projekteihin. “Projektista jäi meille vain hyvää sanottavaa: tässä säästyi meillä iso työpanos ja samalla tuli projekti vedettyä ammattimaisesti”. 

 

“Lopputulos oli erinomainen”, Stenbacka kiteyttää.

Rubic