13 maalis
Kilpailutuksella yli 60 prosentin säästöt kapasiteettipalveluihin
Avainsanat: hinnat, IT, IT-hankinnat, kilpailutus

Rubic auttoi Picnic Yhtiöitä päivittämään IT-hinnat ajan tasalle. IT-markkinat ovat kokeneet suuren muutoksen viimeisen vuoden aikana, jonka vuoksi erityisesti kapasiteettipalvelujen hinnat ovat romahtaneet.

Picnic Yhtiöiden talousjohtaja Henrik Johansson tiesi markkinassa tapahtuneesta muutoksesta ja halusi tarkastaa, onko hintataso palveluihin nähden oikealla tasolla: 

“Halusin tarkastaa hintatason kaikkien palveluiden osalta, mutta erityisesti kapasiteettipalveluiden osalta, sillä kokonaishinta oli noussut huomattavasti meidän ERP-järjestelmän päivityksen yhteydessä, kun levytilaa piti hankkia lisää. Otin yhteyttä Rubiciin sillä tiesin, että he käsittelevät IT-sopimuksia työkseen ja heiltä löytyy asiantuntemusta asiaan.”

IT-toimittajan vaihto olisi ollut suuri projekti, joten Picnicin kanssa päätettiin lähteä ensisijaisesti tarkastamaan hintatasoa nykyisen IT-toimittajan kanssa. Projektin tuloksena kapasiteettipalveluiden hinta tippui yli 62 prosenttia:

“Juuri nyt oli oikea aika tehdä hintojen tarkastus, eikä meiltä itseltämme olisi löytynyt tietoa markkinatasoisesta hinnasta. Olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulemaan, sillä säästö on merkittävä. Koko projekti oli kaikkineen lisäksi nopea, alle kuukauden ensimmäisestä tapaamisesta.”

“Rubic on minulle tuttu historiani kautta ja voin suositella Rubicia kokonaisvaltaisesti IT-asioissa. Rubic ymmärtää hyvin asiakkaan tarpeet ja ongelmat, ja osaamisen taso on ollut erittäin korkea. Lisäksi arvostan avoimmuutta ja rehellisyyttä, joka välittyy asiakkaalle,” Johansson summaa.

Rubicin ja Picnicin yhteistyö jatkuu IT-palvelusopimusten päivittämisellä ajantasaiseksi.

Rubic