13 touko
Jäsentyytyväisyys ylös hyvin määriteltyjen ja kilpailutettujen jäsenpalveluiden avulla
Avainsanat: asiakkuudenhallintajärjestelmä, CRM, jäsenpalvelut, jäsenrekisteri

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA on myynti- ja markkinointialojen ammattilaisten verkottaja ja edunvalvoja. MMA halusi uudistaa sähköiset jäsenpalvelunsa, jotta he voisivat tarjota jäsenilleen paremman kokemuksen jäseneksi liittymisestä jäsenmaksujen maksamiseen asti.

”Aloitimme jäsenien verkkoasiointipalvelun uudistuksen määrittelemällä Rubicin johdolla asiakasprofiileitamme sekä jäsenten palvelutarpeita ja -odotuksia”, sanoo MMA:n palvelu- ja kehityspäällikkö Samuli Myllyharju. ”Tässä Rubicin osaaminen tarvemäärittelystä ja palvelumuotoilusta oli erittäin hyödyllistä. Saimme kuultua jäseniemme tarpeita ja niiden pohjalta muotoiltua hyvät tarjouspyyntömateriaalit kilpailutusta varten”, Myllyharju jatkaa.

Markkinoinnin ammattilaisten edunvalvojana MMA:lle on tärkeää, että myös se itse tarjoaa hyviä jäsenpalveluja. Vanha jäsenrekisteri ei mahdollistanut jäsenkokemuksen kehittämistä toivotulla tavalla, joten MMA päätti kilpailuttaa uuden, nykyaikaisen CRM-järjestelmän. Esimerkiksi uuteen palveluun kuuluvan markkinoinnin automaation avulla MMA pystyy tarjoamaan jäsenilleen kohdennettua ja oikea-aikaista viestintää ja helpon tavan käyttää eri jäsenpalveluja verkossa. Jäsenrekisteriin integroitiin myös uusi taloushallintajärjestelmä, jonka avulla esimerkiksi jäsenmaksujen maksutavat saatiin paremmin vastaamaan jäsenten odotuksia.

”Rubicin asiantuntemus oli projektille elintärkeää”, Samuli Myllyharju toteaa tyytyväisenä. ”Rubicin konsultit olivat laadunvarmistajina ikään kuin rakennusvalvojia rakennustyömaalla. Meillä MMA:ssa ei ollut riittävää markkinatuntemusta CRM-ratkaisuista, ja halusimme, että joku varmistaa projektin onnistumisen tältä osin”, Myllyharju sanoo.

Uudet palvelut avattiin jäsenten käyttöön keväällä, ja ensimmäiset käyttäjäpalautteet ovat olleet ylistäviä.

”Saimme Rubicilta myös erinomaiset esittelymateriaalit hallitukselle päätöksentekoa varten. Tämänkaltainen hankinta vaatii aina pohdiskelua, ja Rubicin erinomaisesti valmistelevat aineistot ja perustelut madalsivat päätöksenteon kynnystä merkittävästi”, Myllyharju päättää.

Rubic