28 tammi
Arkkitehti-lehdelle kustannustehokas ja tulevaisuuden tarpeisiin vastaava julkaisualusta – “Saimme asiantuntevaa apua juuri siihen mihin tarvitsimmekin”
Avainsanat: arkkitehtuuri, Hankinta, hankintakonsultointi, järjestelmähankinta

Arkkitehti-lehti on ainoa suomalainen arkkitehtuuriin keskittyvä aikakauslehti ja yksi maailman vanhimmista yhä julkaistavista arkkitehtuurijulkaisuista.  

Lehteä julkaiseva Suomen Arkkitehtiliitto SAFA etsi toteuttajaa lehden uudelle www.ark.fi -verkkopalvelulle. Tavoitteena oli päivittää sivusto kokonaisvaltaisesti, mutta kuitenkin kustannustehokkaasti ja hallitusti.  

“Uusi verkkosivusto on meille tärkeä julkaisutyökalu ja sen tuli vastata myös tulevaisuuden tarpeisiin”, sanoo Arkkitehti-lehden päätoimittaja Mika Savela. “Meillä oli valmiiksi melko selkeät tarpeet, mutta halusimme kuitenkin saada varmuutta pohdinnoillemme, sekä vertailla erilaisia vaihtoehtoja ja näkökulmia toteutukselle”, Savela jatkaa.  

Mika Savelan mukaan SAFAlle oli tärkeää, että hankinta perustuu selkeään ymmärrykseen siitä mitä ollaan hankkimassa. “Oli alusta asti selvää, että tarvitsisimme teknistä tukea ja asiantuntemusta julkaisualustan valinnassa ja esimerkiksi tilaajarekisterien yhteensovittamiskysymyksissä uudelle sivustolle”, Savela toteaa. 

SAFA etsi avukseen tahoa, joka pystyisi tarjoamaan vastauksia eri kysymyksiin ja myös antamaan tukea neuvotteluihin toimittajan kanssa. “Olimme saaneet Rubicilta apua organisaatiossamme jo aiemman projektin osalta, joten valinta haastavassa aikataulussa tuntui luontevalta jatkumolta. Meille oli myös tärkeää löytää kumppani, joka pystyi ymmärtämään ja skaalautumaan juuri meidän projektimme kilpailutuksen ja valintaprosessin kontekstiin,” Mika Savela pohtii. 

Päätoimittaja Mika Savela on erittäin tyytyväinen Rubicilta saamaansa palveluun. “Kokemuksemme perusteella verkkotoimittajan valintaprosessi Rubicin kanssa sujui todella hyvin ja näin myös toteutunut hankinta saatiin asiantuntevasti liikkeelle”, hän kertoo.  

“Päällimmäiseksi meille jäi kokemus siitä, että saimme luontevaa ja asiantuntevaa ulkopuolista apua juuri siihen mihin sitä hankkeessamme tarvitsimmekin,” Savela päättää. 

Rubic HR Finland on Iodata Oy -konserniin kuuluva riippumaton järjestelmähankintojen konsultointitoimisto. #järjestelmäarki  

Rubic