Rubic auttoi nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö Allianssia valitsemaan sopivan ICT-palvelutuottajan. Koska Allianssi on julkinen hankintayksikkö, sen pitää lain mukaan kilpailuttaa säännöllisin aikavälein palveluitaan ja hankintaprosessin tulee noudattaa tiettyjä menettelytapoja ja käytäntöjä.

Allianssissa ymmärrettiin, ettei omasta takaa löydy riittävää ICT-alaan liittyvää tietämystä, joten se päätti ottaa avukseen ulkoisen konsulttiyrityksen. Suunnannäyttäjäksi valikoitui Rubic.

– Vaikutti siltä, että [Rubicin] henkilöt tunsivat toimialan ja meidän tarpeet hyvin, Allianssi ry:n talous- ja hallintojohtaja Ville Savilampi kertoo.

Kilpailutus aloitettiin ICT-ympäristön kartoituksella, jonka tuloksena saatiin tarkka käsitys vanhasta palvelukokonaisuudesta sekä tarvittava dokumentaatio kilpailutuksen läpi viemiseksi. Allianssi päätti jatkaa yhteistyötä ja projekti jatkui tarjouspyyntömateriaalin laatimisella, tarjousten vertailulla sekä päätössuosituksella.

Kilpailutus sujui kitkatta, ja Allianssissa ollaan tyytyväisiä lopputulokseen.

– Suurin hyöty oli koko ICT-palvelupaletin tuntemus. Saimme asiantuntijanäkemystä sellaisista asioista, joita ei itse olisi tullut otettua huomioon, summaa Savilampi.

Katso oheiselta videolta asiakkaan mietteitä asiasta!